Efter fysiske anstrengelser kræves noget at spise og det skal selvfølgelig være mad fra Balkan Køkkenet, Kartoffelfad med chili.
Ombord på et hotelskib, der fungerer som hotel på turen, kan klædes om til cykeldress til en tur, der kan byde på både fantastiske udsigt, duftende pinjetræer og idylliske fiskerlejer med små lokale både.
Pragtfuld badestrand, perfekt til dykning, fisketure på jagt efter tun og sværdfisk, ridning og kilometervis af cykelruter for øvede og let trænede.
Her laver vi mad fra Balkan Køkkenet. Opskriften er Arlas og beregnet til 4 personer.
2 milde røde chilipebere
1 kg skrællede kartofler i tykke både
12 chalotteløg i halve og kvarte (ca. 200 g)
1 rød peberfrugt i små tern (ca. 125 g)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
½ liter Karolines Køkken® Mornaysauce 4%
500 g stegt kød, fx hakkebøffer
400 g dampede grønne bønner
Flæk chilipeberne på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv (hvis man fjerner de hvide "vægge" bliver chilien mildere). Hak chilipeberne (ca. 2 spsk i alt). Kom kartoffelbåde, chalotteløg, peberfrugt og chili i 4 små ovnfaste fade (ca. 4 x 18 x 20 cm). Drys grønsagerne med salt og peber. Fordel MornaySauce i kartoffelfadene og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Kilde : Opskrift samt billede : Arla
Flæk chilipeberne på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv (hvis man fjerner de hvide "vægge" bliver chilien mildere). Hak chilipeberne (ca. 2 spsk i alt). Kom kartoffelbåde, chalotteløg, peberfrugt og chili i 4 små ovnfaste fade (ca. 4 x 18 x 20 cm). Drys grønsagerne med salt og peber. Fordel MornaySauce i kartoffelfadene og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Kilde : Opskrift samt billede : Arla